Siirry pääsisältöön

Omat ajatukset ja käsitykset ennen kurssia

 Orientoivassa tehtävässä aloin pohtimaan omaa suhdettani johtajuuteen sekä sitä, mitä omalta uraltani odotan johtajuuskurssin näkökulmasta. Asetin myös omat tavoitteet, joissa painotin sitä, että haluan mahdollisimman laajan kuvan koko johtajuuden kentästä. Teoria ja käytäntö usein saattavat poiketa toisistaan, joten on hyvä oppia tuntemaan niiden molemmat puolet.

Mitä johtajuuteen tulee, pedagoginen johtaminen on itselle hyvinkin tuttu asia. Itse johtajuus on käsitteenä laaja. Myös kaikki työpaikat, joissa johtajana toimii on varmasti hyvin erilaisia. Siksi käytännön kokemus johtajan työstä varmasti avaisi silmiä enemmän teorian ja haastattelujen ohella. 
Minulla alkaa pian työharjoittelujakso, jossa tuli astua uudelle alueelle omassa ammatillisuudessa. Mietin paljon, pitäisikö minun tehdä harjoittelu johtajan roolissa. Toinen vaihtoehto oli hallinnon puolella koulutussuunnittelijan harjoittelussa. Molemmat varmasti olisivat mielenkiintoisia ja antaisivat paljon. Valitsin kuitenkin koulutussuunnittelijan harjoittelun, sillä näen itseni ja omat vahvuuteni nousevan esiin paremmin tällaisessa tehtävässä. Aloin kuitenkin pohtimaan omaa rooliani johtajana. Millainen juuri minä olisin, ja millaisia arvoja itse painottaisin. 
Yllä pieni ajatuksenjuoksukaavio, joka on hyvin täynnä; kuten ajatuksenikin aiheeseen liittyen. 😀

Tämän blogin ja kurssin myötä, ajatukseni varmasti jäsentyvät ja olen valmis avoimena oppimaan myös uutta. 

Heips. 💫


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Johtajuuteen kasvaminen - keskustelun pohtimista

 Olen käynyt paljon vapaata keskustelua johtajuudesta ja ammatillisesta kasvusta. Itselleni ammatillinen kasvu on ollut todellakin vahvaa itsellä, joten olen paljon tykännyt keskustella siitä ja etenkin opiskelijoita ohjatessani se on noussut monesti esille; oma kasvun tarina ammatissani. Keskustelua on herännyt yleensä, kun opiskelijat ovat tuoneet ilmi omia epävarmuuksiaan ja pohdintojaan, onko oikealla alalla, onko "oikeanlainen" juuri opiskeltavaan työhön ym. Urani aikana ja monenlaista työtä tehneenä, olen tullut tulokseen, että kaikkeen voi oppia kun on vain omat tahto ja motivaatio. Sama pätee johtajuuteen. Jokainen voi kasvaa hyväksi johtajaksi. Joillakin ihmisillä ehkä voi olla valmiiksi johtajan työhön tarvittavia ominaisuuksia, mutta pääasia on, että on valmis murskaamaan omia ennakkoluuloja ja kohtaamaan itsensä aidosti, opettaen itselle uusia taitoja. Ja tämä kaikki tulee käytännön kokemuksen kautta; täytyy olla rohkeutta hypätä ns. tuntemattomaan; oli kyseessä s